Kako otroške kuhinje pripomorejo k razvoju otroka?

Aktualno 17. jun. 2021

Igra vlog v otroški kuhinji pripomore pri celostenem razvoju vašega otroka. Otroške kuhinje povabijo otroka v domišljiski svet, podpirajo njegov socialni, čustveni in kognitiven razvoj.

Otroška kuhinja Janod Big Cooker Reverso
Otroška kuhinja Janod Big Cooker Reverso

Ustvarjalnost in domišljija

Nič ne spodbuja domišljije bolj kot otroška kuhinja! Otroška kuhinja vabi otroke, da izigrajo nešteto ustvarjalnih zgodb in se pretvarjajo, da so kuhar, strežnik v restavraciji, pek, mama ki kuha ali oče ki streže večerjo. Ustvarjajo in spoznavajo različne jedi so lahko ustvarjalni, kolikor želijo.

Jezik in komunikacija

Med igro v otroški kuhinji otroci spoznavajo različne sestavine in gradijo svoj besedni zaklad, ter urijo verbalne veščine. Priprava jedi postane pravi organizacijski iziv katerega je potrebno previdno planirati in komunicirati.

Vprašajte otroka katero jed pripravlja, kakšne sestavine uporablja ali če si potrebuje sposodit kakšen kuhinjski pripomoček in sodelujte v zgodbi, ki se razvija pred vami.

Otroška kuhinja Macaron Maxi Cooker
Otroška kuhinja Macaron Maxi Cooker

Pripomorjejo k družbenem razvoju

Otroci se radi pretvarjajo. Domišljija je ena od gonilnih sil otroške sreče in enako velja za otroške kuhinje. Ko otroci vstopijo v domišljiski svet, psihično postanejo, kar hočejo biti, čustvujejo s svojimi vlogami in jim dajejo realističen vpogled. Na primer, tudi če se vaš otrok nikoli ni zavedal, kako je delati v kuhinji; z odigravanjem, da postreže obrok, bo prejel uvid v svet kuharja, neprecenljivo razvojno znanje, ki mu daje vpogled v širši svet.

Povdarjajo pomembnost deljenja

Ni pomembno, ali imate majhno ali veliko otroško kuhinjo, element delitve bo ostal enak. Ne glede na to, ali se vaš otrok igra z brati in sestrami ali prijatelji, bo prišel moment, v katerem bo moral deliti hrano ali kuhinjske pripomočke. Kljub temu, da je to ena izmed težjih veščin, ki jih otrok mora osvojiti, je to za vašega otroka pomembna lastnost, ki mu bo koristila do konec življenja.

Otroška kuhinja Plume Cooker - Janod
Otroška kuhinja Plume Cooker - Janod

Tag-i

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Dobrodošel nazaj!
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.